menu x
menu x

Mindfulness en heartfulness werkt ècht

De tijdsgeest van nu is een wereld waarin er sprake is van continue verandering. We leven in een haastige tijd. Alles moet beter en sneller. En dan komen er af en toe van die momenten dat je het even niet meer weet. Er wordt veel van je gevraagd en voor dat je het weet voel je spanning en stress. Je voelt je gejaagd door de hectiek van het gezin, stress van de hoeveelheid werk of onrustig in je hoofd op zoek naar het antwoord op de vraag wat je nu echt wilt bereiken of doen in je leven. Mindfulness en heartfulness kan je helpen tot rust te komen en focus aan te brengen in jouw leven.

Weg van de hectiek

Onder stress kun je presteren, maar als stress chronisch wordt, raak je opgebrand. Daarnaast zorgt een hoog stressniveau voor ondermijning van vrijwel elk gezondheidsdoel dat je jezelf stelt.
Je worstelt met het opbouwen van spieren, je hebt weinig energie, je vetmassa verandert niet of neemt juist toe? Kortom een vicieuze cirkel die zo in stand blijft.
Deze cirkel kun je doorbreken. Dit kan door gericht aandacht te geven aan het reguleren van je emoties, je lichamelijke bewustzijn en het loslaten van automatismen in je gedrag. Met mindfulness en heartfulness werk je aan een duurzame positieve verandering in jouw manier van leven.

“Change is only possible through movement.”

 

Mindfulness en heartfulness helpen je om weer tot jezelf te komen en beter met stressvolle situaties om te gaan. Met mindfulness leer je open te staan voor wat er echt speelt, juist ook in jezelf. Je leert stress-signalen, gewoontes, gedachten en gevoelens in jezelf te herkennen en meer in balans te brengen, zodat jij meer jezelf kunt zijn – ook in stressvolle situaties. Met heartfulness leer je meer vanuit je hart te leven. Hartcoherentie speelt daarbij een belangrijke rol en gaat over het bevorderen van je eigen natuurlijke hartritmepatroon. Met een coherent hartritme werkt je hart optimaal samen met de rest van je lichaam, waardoor jij je ontspannen en in balans voelt.

Het effect van mindfulness is de afgelopen 35 jaar veelvuldig wetenschappelijk onderzocht. Tevens transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve veranderingen teweeg in de werking van je hersenen en je zenuwstelsel. Ook zijn er meerdere wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het effect van de heartfulness. Ze hebben aangetoond dat er door deze methode allerlei fysieke systemen in balans worden gebracht. Zo blijkt dat de bloeddruk, de hormoonhuishouding en de spierspanning beter worden gereguleerd. Ook kun je met hartcoherentie je emoties bijsturen en heeft het invloed op concentratie en helderheid van denken.

Het werkt echt!

In mijn werk als body engineer werk ik dagelijks met ondernemers en professionals die willen veranderen. Vaak komen ze vanuit een burn-out of zijn het mensen die al tal van pogingen hebben gedaan op zoek naar vitaliteit. De Masterclass mindfulness en heartfulness brengt mensen naar een andere versie van zichzelf. Ieder keer sta ik er weer van versteld hoe deze trainingen een proces van verandering mogelijk maken dat bijdraagt aan een basis van individueel geluk.

Wil je anders omgaan met de hectiek van aller dag, je weer fit en vitaal voelen?

Bel me gerust met vragen. Ik plan graag een vrijblijvend adviesgesprek met je in.

 

Hoe getraind is jouw personal trainer? 

Hoe getraind is jouw personal trainer?   Het besef dat bewegen goed is voor onze gezondheid maakt…

Oefeningen voor thuis om fit de bergen in te gaan

Wandelen in de bergen is prettiger als je fit en mobiel bent. Thuis kun je al…

Jouw lijf als vet verbrandingsmachine!

Jouw lijf als vet verbrandingsmachine! Heb jij thuis ook een kettlebell liggen? Zo’n zwarte kogel met 8, 12,…
× Waarmee kan ik u van dienst zijn?