Ervaringen

Ervaringen

We zijn trots op ieder resultaat! Bekijk en lees daarom hieronder de ervaringen van de deelnemers die je voorgingen.


"Het heeft mij zoveel meer opgeleverd dan dat ik zelf van te voren had gedacht"

-Anne Quaars


"Ik merk dat ik gewoon meer uurtjes op werk kan draaien nu."

-Wouter

"Ik kon niet meer van de pijn..... ja jongens en als je even doorzet!"

-Diana van der Lubbe

"Ik kan het je zeker aanraden, het doet zoveel voor mijn lijf en ook heel veel voor mijn werk"

-Monique Leenen


"Als ik thuis kom ga ik nog het grasmaaien!"

-Jos


"Iedereen is tegenwoordig super druk."

-Dennis Rip

De expeditie heeft het mij veel aan het denken gezet hoe ik verder wil in mijn leven.

Jonas leerde ik al kennen op de basisschool. Na een hele tijd geen contact te hebben gehad, begon ik eind juni 2016 een personal coaching traject. Ik heb hiervoor gekozen omdat mijn rugklachten na vele bezoeken aan verschillende fysiotherapeuten weer terugkwamen. Ik was het zat, ik wou ervan af! Na een paar sessies begon ik mij sterker te voelen, zowel fysiek als mentaal. Dit kwam met name door de combinatie van krachttraining en voedingsadvies op maat.

Na dit traject te hebben afgerond, had ik duidelijk veel meer energie en kracht in mijn gehele lichaam. Vervolgens ging ik hierin mijn eigen weg tot de zomer 2018. Ik zag een prachtig filmpje voorbijkomen op social media over een trip naar de bergen in Slovenië. Ik kwam weer in contact met Jonas en dacht: hier wil ik bij zijn! Dus zogezegd, zo gedaan. 4 juli was het zover, om de reis erheen te maken met de auto. Van elk moment heb ik genoten, ik werd er helemaal in gezogen samen met een enorm leuke groep mensen bij elkaar. 9 juli weer naar huis met een enorme ervaring rijker voor het leven, bedankt hiervoor Jonas!

De reis bleef mij bezighouden en in augustus, last minute, kon ik het niet laten, ik kreeg de mogelijkheid om weer mee te gaan met de expeditie 2.0. Op 29 augustus met het vliegtuig erheen, andere groep en meer uitdagingen in het verschiet. En dat was het zeker, maar zo anders dan de eerste keer. Op 2 september weer terug maar met een hele andere kijk op het leven.

De afgelopen tijd na de expeditie heeft het mij veel aan het denken gezet hoe ik verder wil in mijn leven. Gelukkig ben ik daar aardig uit gekomen. Mijn passie voor het ambacht in houtbewerking ga ik verder uitbreiden en dan wel in de vorm van een eigen bedrijf. Het totaalplaatje van in contact komen met een klant tot het eindproduct opleveren, voldoet mij enorm. Zodoende heb ik besloten mij bezig te gaan houden met interieurbouw, restauratie en verbouwingen, maar tevens blijft mijn hart ook liggen bij de scheepsbouw.

Jonas, bedankt voor deze geweldige ervaring in 2018 en ik weet zeker dat ik nog vaker mee wil op expeditie! Voor alle anderen die twijfelen, zet die twijfels eens opzij en pak de kansen met beide handen vast!

Elco Knegtering– getalenteerde houtbewerker (interieurbouw, restauratie, verbouwingen en scheepsbouw)

 

De afwisselende oefeningen die Jonas heeft bedacht kan ik ook thuis doen.

In maart 2018 hebben Jonas en ik vanuit het netwerk contact gekregen en ben ik het Krachtig Lijf, Succesvol Bedrijf programma ingestapt.

Met mijn 55 jaar had ik nooit zoveel nagedacht over mijn lijf en voeding. Onder enthousiaste coaching van Jonas heb ik een aantal doelen gesteld. Soepeler bewegen, minder gewicht en beter eten geven een goede richting en motivatie om het programma succesvol te doorlopen. Let wel; het succes ligt aan je eigen inzet, Jonas schept de voorwaarden en coached.

Meten en voortuitgang boeken zijn steeds terugkerende begrippen in het traject. De start met het bloedonderzoek opende direct belangrijke inzichten waardoor ik bijvoorbeeld meer water ben gaan drinken en visolie ben gaan nemen.

De afwisselende oefeningen die Jonas heeft bedacht kan ik ook thuis doen. Dat geeft een groot voordeel in het jezelf dwingen te trainen. Door de trainingen met de aangeschafte Kettlebells heb ik al heel veel spieren in mijn lichaam ontdekt waar ik het bestaan niet van wist. De Masterclasses Voeding en krachttraining en de Kettlebell workshop zijn zeer boeiend en geven echt een boost aan je motivatie.

Nu zijn we een half jaar verder en mijn algehele vitaliteit is sterk verbeterd. Door een betere voeding en 2 wekelijks trainen voel ik mij echt energieker. Ook ben ik veel soepeler geworden en ben ik gewicht kwijt. Allemaal gemeten en zorgvuldig besproken met Jonas.

Ik kan het traject echt aanbevelen en zie het ook als een voorwaarde om gezonder te leven.

Dorus Duchâteau- partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners

 

Help, dacht ik, redt mijn rug dat wel?

4 januari 2016 begon mijn avontuur bij Jonas’ ForteVital met een 30 dagenchallenge.

Elke dag 20 tot 30 minuten trainen met een kettlebell. Ik kreeg een kettlebell van 12 kg, die ik echt niet omhoog kreeg; gauw een van 8 kg gekocht. Na 2 weken zoveel pijn in mijn rug dat ik echt wilde stoppen. Jonas moedigde mij aan om door te gaan, even het weekend door. Na 2 dagen verdween de pijn en die is nooit meer teruggekomen. En dit na een rugoperatie en vele jaren rugpijn. De 30 dagenchallenge afgemaakt en begonnen met 2 keer per week trainen bij ForteVital, samen met Jan. Die dacht het niet nodig te hebben, maar zijn houding en spierkracht is sterk verbeterd.

Ik was ook begonnen met anders te eten, gezonder vanwege mijn darmen. Na een lange weg heb ik mijn darmen en buik vrij goed onder controle, ook hiervoor gaf Jonas goede tips en begeleiding. Nu 6 kilo afgevallen en meer spiermassa gekregen; ik voel mij superfit en sterk. Veel beter dan 10 jaar geleden.

En om dat te testen mochten wij mee naar Slovenië 2.0. 4 dagen hiken in Slovenië met een rugtas van 13 kg, inclusief voedsel en water. Help, dacht ik, redt mijn rug dat wel? Blijft angstig toch, zo’n rug als die van mij. De rugtas was zwaar, maar zat goed. Zo licht als een veertje :) De eerste dag kwamen wij boven bij de berghut Koca na Dolicu, op 2151 m. Wat was ik trots en voldaan; geweldige dag! Wat een beleving dat je op eigen kracht zo hoog en ver kan komen.

Als enige vrouw tussen 12 mannen voelde ik mij sterk en dankbaar dat ik mee mocht. Slapen op een zolder met 19 mensen, matras tegen matras. Geen stromend water, douche en wc. Maakte niet uit; de plek is zo mooi, net als de mensen die mee waren. Het lopen brengt je in een soort trance; genieten van de omgeving, de planten en fauna. Ook al zagen we de volgende dag weinig vanwege de mist. Daardoor word je meer in jezelf gekeerd en de wereld wordt klein. Het is een cadeautje als de mist optrekt en we een prachtig bergmeer zien (een kippenvelmoment). Tijdens de 4 dagen hebben wij veel gelachen, gekletst en momenten stilgestaan om tot jezelf te komen, te mediteren. En je af te vragen: wat neem ik mee op de berg en wat laat ik achter? Ik laat een vol hoofd achter en loop lichter en met meer energie en creativiteit de berg af.

Zelfs Jan is wakker geschud door de berg en ziet dat het ook anders kan in positieve zin. Hij vroeg zich af of zijn knie het wel zou houden op de berg. Maar door het sporten is die zo sterk geworden. Die paar dagen weg hebben ons een gevoel gegeven dat we maanden weg zijn geweest. Wij kijken er met veel energie en plezier op terug en hopen volgend jaar weer mee te mogen. Wie weet dan een ander land.

En met de verzorging van ForteVital was het helemaal top!

Jan en Diana van der Lubbe– eigenaar van woninginrichting Jan van der Lubbe

Ik voel mijzelf echt krachtiger.

Tijdens wintersport begon ik me te realiseren dat ik kracht aan het verliezen was. Niet gek op mijn leeftijd (59), maar hier moest wel wat aan gebeuren! Ik kan weleens gebrek aan discipline vertonen.

Daarom is de persoonlijke benadering van Jonas essentieel geweest voor mijn resultaten. Ik voel mijzelf echt krachtiger. Ik voel me blij en trots dat ik dit programma succesvol heb weten te behalen. Het overtrof mijn verwachtingen. Ik heb een uitdagende stap gezet in mijn persoonlijke groei en daarnaast mijn grenzen verlegd tijdens de expeditie in Slovenië.

Ik heb een stap gemaakt naar Gerard 2.0!

Gerard Leenen – Fund Operations Specialist bij Ostrica Vermogensbeheer

En wat was het gaaf; het roer ging radicaal om

Zo’n anderhalf jaar geleden ontmoette ik Jonas Föllmi van ForteVital bij een event van BNI. Na een sportief eerste deel van mijn leven was de klad erin gekomen. Mijn conditie was behoorlijk afgenomen en ik was zwaarder geworden. Ik was al een tijdje op zoek naar iets om de draad weer op te pakken en ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat in krachttraining te doen. Maar Jonas wist mij te triggeren: een programma om via personal training en begeleiding fit te worden voor het ultieme doel: een hike met bepakking in het hooggebergte van Slovenië. Dit sprak mij bijzonder aan. En mij niet alleen. Vol enthousiasme ben ik samen met twee compagnons dit programma gaan doen.

En wat was het gaaf; het roer ging radicaal om. Op het gebied van voeding en op het gebied van sporten en bewegen, en dat onder de bezielende leiding van Jonas. Dat was in het begin wel even wennen, maar binnen een mum van tijd wierp het zijn vruchten af. Ik voelde mij snel mentaal vooruitgaan, maar ook fysiek. Ik voelde mij steeds fitter worden, en na een maand of drie: ruim 10 kg eraf.

Uiteindelijk helemaal klaargestoomd voor de ultieme retraite in de bergen van Slovenië. En dit overtrof al mijn verwachtingen. Wat een ge-wel-di-ge trip. Alles tot in de puntjes geregeld door Jonas en zijn crew. Van het ontbijt met koffie en pap, van de oefeningen aan dat fantastische meer en op de tweede dag met uitkijk hoog in de bergen over een bijzonder mooie vallei tot aan de begeleiding en de gezonde lunch onderweg. Tijd om je gedachten de vrije loop te laten en alles eens rustig de revue te laten passeren, zowel privé als zakelijk. En ondertussen genieten van de fantastische groep medeondernemers, het natuurschoon en de fysieke inspanning. Want aan het einde van de dag voelde je echt een behoorlijk fikse hike achter de rug te hebben.


Dat ik en mijn compagnons meer dan tevreden zijn over Jonas en over zijn programma moge duidelijk zijn. Ook zij zijn beduidend fitter en bijzonder over Jonas te spreken. Eigenlijk plukt iedereen bij ons op kantoor de vruchten van onze deelname aan zijn programma. Iedereen is bewuster met zijn of haar gezondheid bezig.
Als al niet duidelijk is dat wij tevreden zijn, dan zegt het genoeg dat wij nog steeds bij Jonas in training zijn en eind augustus met dezelfde groep als vorig jaar opnieuw gaan hiken in Slovenië tijdens ‘Slovenië 2.0’. Het wordt moeilijk onze 1.0-versie te evenaren, maar ik weet zeker dat Jonas en zijn crew er alles aan zullen doen om ook dit weer een onvergetelijke ervaring te maken.


Jonas, dank voor alles. Ik denk dat jij voor mij een allesbepalende verandering hebt teweeggebracht in mijn way of live. En juist de wijze waarop: rustig en met humor en op de juiste momenten fanatiek, maar ook momenten van rust (de 80-20-regel, en de enige trainer die lachend een calorievolle slagroomschnitte aanbeveelt, omdat hij weet hoeveel calorieën er nog verbrand zullen gaan worden), heeft bij mij zo goed gewerkt. Jonas, ik heb bijzonder veel respect voor je als ondernemer, maar ook als mens. Bedankt voor jouw hulp aan mijn fittere ik. Bedankt voor de fantastische ervaringen die we achter de rug hebben, en bedankt voor de fantastischer ervaringen die nog zullen komen.

Wouter Schellart – Advocaat-partner bij Spectrum Advocaten

Daarom hebben we dit programma opgevat als teambuildingskans

Ik ben best sportief aangelegd en dit wilde ik graag delen met mijn collega’s. Daarom hebben we dit programma opgevat als teambuildingskans. De expeditie aan het einde van het programma is fijn. Het geeft een extra stimulans tijdens het programma om ergens voor te trainen. Daarnaast is het mooie toevoeging dat voeding(sadvies) deel uitmaakt van het pakket. Voeding en krachttraining of training mobiliteit zijn een goede combinatie, waarmee je zichtbaar en snel resultaat kunt behalen.

Marten van Buiten – Advocaat-partner bij Spectrum Advocaten

Slovenië met Jonas is een aanrader voor iedereen, maar vooral een winst voor je eigen leven.

Als ik aan het eerste contact met jou denk, is Slovenië het eerste wat in me opkomt. Ik zag namelijk het fotoboek voorbijkomen en je praatte er zo enthousiast over. Natuurlijk was ik na het zien van de foto’s gelijk getriggerd en met jouw blije-ei-hoofd was het verhaal compleet. Ik wil sowieso een keer mee.

Omdat ik als fotograaf ook mijn diensten kon aanbieden, hebben we een leuke samenwerking neergezet waarin we elkaar helpen groeien. Dit omvat precies de kernwaarde die naar mijn mening supergoed bij je past: samenwerken. Tijdens de reis liep je letterlijk naast en samen met mij en andere deelnemers. Samen gingen we berg op en af, samen hakten we door de sneeuw, samen klauterden we over de rotsen, samen dronken we die koffie die eigenlijk meer drab was, samen sliepen we in een kamer met een 14 persoonsbed, samen zorgden we voor een leuke groepssfeer en samen hebben we een supergave reis gemaakt. De foto’s vertellen het verhaal.

Tijdens de reis heb ik mezelf mogen zijn, heb ik de mooiste foto’s mogen maken, heb ik mogen huilen van het lachen, ben ik als een kind zo enthousiast geweest, ben ik trots geweest op mijn lijf en voelde ik me krachtig. Dit alles mogelijk gemaakt dankzij jou. Slovenië met Jonas is een aanrader voor iedereen, maar vooral een winst voor je eigen leven.

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Joyce van Galen – eigenaar van Fotograaf Joyce

Bij twijfel: DOEN.

De route, overnachtingen, groepssfeer en het leiderschap van Jonas plus bemanning waren top. Het prachtige, afwisselende, adembenemend mooie landschap, waaronder de sneeuwtoppen en bloemenpracht, en de rust vormden voor mij een continu hoogtepunt. Het lopen over de gletsjers mag hierbij als sensationeel worden betiteld. Niet te vergeten waren de met aandacht geselecteerde en gevarieerde voedselpakketten, de uitgebreide opstartoefeningen in de ochtend en de inspanning van de steuntroepen. Film- en fotobeelden zijn geheel overeenkomstig de werkelijkheid. Deze tocht valt zeker onder de categorie onvergetelijk. Voor herhaling vatbaar!

Bij twijfel: DOEN

Ton van Gestel – gepensioneerd - full time levensgenieter

Geen berg was te hoog en ik heb me verbaasd over mijn eigen krachten

Allereerst wil ik je ontzettend bedanken voor de supergave ervaring in Slovenië. Ik ben je eeuwig dankbaar voor deze mooie herinnering. Wat een toffe reis heb je op de kaart gezet. Ik heb echt genoten, met dikke hoofdletters. Geen berg was te hoog en ik heb me verbaasd over mijn eigen krachten. De grote stukken lopen gingen me goed af en het was echt genieten. Wat een mooie omgeving.
Een hele fijne groep en waardevolle gesprekken met elkaar.
Ik heb gehuild van het lachen. En in de avond voelde ik dan ook geen spierpijn in mijn bovenbenen, maar in mijn buik van het lachen.

Hoe jij te werk gaat, vol energie! Zoveel passie in je werk.
Dit bewonder ik enorm in je. De hulp en ondersteuning die nodig was gaf jij, jouw overtuiging daarin is echt fantastisch. En wat ik zelf heb gezien en ervaren is dat jouw energie aanstekelijk is.

En vooraf een trainingsprogramma bij jou volgen is absoluut een aanrader.

Een aantal maanden geleden ben ik bij je begonnen met sporten. Eerst de metingen en het doel bespreken. Dat heeft me meteen een goed beeld gegeven van waar we naartoe gingen werken. En ik zeg ‘we’, omdat ik het gevoel heb gehad dat ik er niet helemaal alleen voor stond. En dat was ook niet zo. Zelfs bij BNI heb je ervoor gezorgd dat het ontbijt is aangepast aan de ‘Jonas-manier’.

Ook heb ik al meer dan vijf jaar lang last van mijn knie (gehad). Meerdere fysiotherapeuten bezocht en zelfs een MRI-scan kwam eraan te pas. Niets kon uitwijzen waar de pijn vandaan kwam. Maar na meerdere behandelingen van jou ben ik van de pijn af! Echt superbedankt daarvoor.

Jonas, bedankt voor alles!

“Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver.”

Manon van der Schrier – mede-eigenaar van De Stoffeerder

Het lijf van vroeger is terug

Eind 2015 verhuisde ik van een kantoor met trappen naar een kantoor zonder. Na die verhuizing zat ik de hele dag achter mijn bureau en kwam prompt een paar kilo aan. Toen ik in de volgende winter ook nog tweemaal griep kreeg, was voor mij de maat vol. Zo wilde ik niet oud(er) worden. In die tijd had Jonas zich aangesloten bij BNI en vertelde daar zeer aanstekelijk over de resultaten die zijn te behalen door een combinatie van voeding, sport én ontstressen.

Een eerste intakegesprek verliep plezierig. Ik kreeg er echt zin in en heb me aangemeld voor een trainingsprogramma van ongeveer een half jaar. Doel was niet om de marathon te gaan lopen, maar om spieren aan te kweken, soepel te kunnen bewegen, gezond(er) te gaan eten en eventueel af te vallen. Tot mijn verbazing wist Jonas het voor elkaar te krijgen dat ik, een echte sportanalfabeet, na het sporten de fitnessruimte nog vol enthousiasme verliet. Ook als de spieren eens een keer vastliepen, ik ben namelijk geen dertig meer. Iedere hobbel is, daar kwam ik achter, voor Jonas geen tegenslag, maar een uitdaging. Toen ik tijdens een bergtocht was gevallen en ook nog een keer spit kreeg, was het feit dat ik even niet (volledig) kon sporten voor mij een bron van frustratie, maar voor Jonas niet. Gewoon kijken wat er wel kan en rustig blijven doorgaan was de boodschap. Heel leerzaam als je zelf ongeduldig bent.

Bij Jonas word je ook voortdurend bijgepraat over het waarom van een oefening, wat ik erg leerzaam vind. Ondertussen ga ik soepel door de knieën, beweeg heerlijk, heb ik heel veel energie en ben ik ook nog eens meer dan 10 kg afgevallen. Het lijf van vroeger is terug én ik heb geleerd met gerichte oefeningen bepaalde spieren te trainen. Onze zolder is omgebouwd tot fitnessruimte en we eten, met plezier, bergen groenten. Ik kan het iedereen aanraden om een programma bij Jonas te volgen!

Verhaal van een enthousiaste onderneemster

Update via een whats app bericht 8 maanden na het programma (Yeah🙌😃): 
"Jonas, even een update. Ik ben nu helemaal van de medicijnen tegen hoge bloeddruk af. Bloeddruk blijft prachtig laag. Anders eten, ontspanningsoefeningen en sporten hebben geholpen! Het kost een investering maar dan heb je ook wat. Heel veel dank!"

Geen enkele fysio heeft mij kunnen helpen

Vorig jaar kwam ik bij je voor een behandeling aan mijn nek omdat ik al jaren last had van pijn en vermoeidheidsklachten. Geen enkele fysio heeft mij kunnen helpen. Maar binnen zeer korte tijd was ik door jou manier van behandelen van de klachten af. Daarna ben ik begonnen met sporten bij je. Ook hier ben ik zeer tevreden over. Toen kwam je met de mooie verhalen over de drie dagen hiken door de bergen van Slovenië. Jij gaf mij het vertrouwen dat ook ik dat zou kunnen. Het trainen hier naar toe was toen begonnen!

Maanden hebben we hier naar toe gewerkt en dan ineens is het alweer voorbij!

Maar wat waren het drie mooie dagen. Jij hebt alles zo onwijs goed voorbereid en toch tijdens de hike gebeuren er onverwachte dingen, maar ook dan blijf jij heel kalm en doe je er alles aan om te zorgen dat iedereen tevreden is en veilig bij de hut aankomt. Wat ik geleerd heb tijdens deze drie dagen is: open staan voor hulp van anderen. Ik hoef het niet allemaal alleen te doen. Bedankt voor deze eye opener. Ik heb genoten en kijk terug op een zeer leerzame leuke gezellige hike door de bergen. Ik heb gelachen en gehuild maar het was het meer dan waard.

Jonas ik heb zeer veel respect voor jou als persoon, bedankt voor wie je bent,

Jeannette van Brecht - mede-eigenaar van JX4